Тресонче организира голема работна акција за рсчистување на селото


ИЗВЕСТУВАЊЕ!
На ден 27.06.2020 (сабота) во Тресонче ќе се одржи традиционалното пред-Петровденско расчистување на гробиштата, црквата, Лениште и тн. кое што е планирано да заврши со заедничка скара..
Ги повикуваме сите Тресончани и љубители да се вклучат во акцијата, секој што е во можност да понесе моторна пила, тример, коса, секира и тн. (гориво за истите ќе биде доделено од здружението) за подетални инфорации слободно обратете се кај Жан, Славе Куновски, Аврам.. Масовноста и присуството е од големо значење!
Обраснатото зеленило крај патот кој води до Тредонче, Селце и Росоки на барање на ЗГ Брзовец ќе биде расчистен од страна на опшина Маврово и Ростуше.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s